A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Роз’яснення МОН щодо повернення бюджетних коштів в межах програми «єПідтримка»

Опубліковано 03 серпня 2023 року о 09:20


Заклади, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, отримали лист про необхідність повернення співробітниками бюджетних коштів, виплачених їм навесні 2022 року в межах програми «єПідтримка».

Програма «єПідтримка» на початку повномасштабного вторгнення була швидким рішенням уряду, щоб надати допомогу громадянам у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких була тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Серед умов надання виплати було чітко зазначено, що допомога надається особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту) і не є працівниками бюджетних установ, фонду загальнообов’язкового державного страхування. Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, адже вони не втрачали роботу і продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Попри це деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму «єПідтримка». 

Зараз Урядом ініційовано повернення неправомірно отриманих коштів працівниками бюджетних установ, зокрема і зі сфери управління Міністерства освіти і науки України. Тому МОН надіслало інформаційні листи керівникам закладів, установ, підприємств, що належать до сфери його управління, про необхідність повернення коштів співробітниками.

Згідно з інформацією Мінекономіки, станом на 29.06.2023 кошти не повернули 3247 працівників бюджетних установ сфери науки і освіти.