A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 170 мільйонів гривень виділено на капітальний ремонт ЗВО: рішення уряду

Опубліковано 06 жовтня 2023 року о 17:55


Сьогодні, 6 жовтня, Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження про виділення коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії Міністерству освіти і науки. У рішенні йдеться про те, щоб надати кошти для капітального ремонту двох ЗВО: Державного біотехнологічного університету, що на Харківщині, та Національного університету «Чернігівська політехніка».

Кошти планують використати на ремонт приміщень, покрівлі, систем водостоку, фасадів, підвальних приміщень, облаштування системи опалення тощо. Кошторисна вартість капітального ремонту в Державному біотехнологічному університеті становить понад 116,1 млн грн, у Національному університеті «Чернігівська політехніка» — понад 63,6 млн гривень. Загалом уряд виділив на аварійно-відновлювальні роботи цих ЗВО понад 170 мільйонів гривень.

Через повномасштабну війну постраждало багато освітньої інфраструктури, зокрема, у Чернігівській та Харківській областях. Багато студентів втратили можливість повноцінно навчатися. Основна мета цього розпорядження — забезпечити право на здобуття якісної освіти. Виділення коштів з фонду ліквідації допоможе відновити й налагодити функціонування нормального освітнього процесу у ЗВО, а також призупинити відтік молоді за кордон.