A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Розпочалася друга Міжнародна конференція «Розумні технології в міському господарстві»

Опубліковано 12 червня 2023 року о 10:45


8 червня 2023 стартувала друга Міжнародна конференція «Розумні технології в міському господарстві» (STUE-2023) в Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова, присвячена комплексній реабілітації територій, які постраждали внаслідок військових конфліктів та стихійних лих.

STUE-2023 має на меті об’єднати провідних учених, дослідників і зацікавлених сторін із широкого кола галузей для обміну досвідом, найкращими практиками та результатами досліджень щодо всіх аспектів та інновацій інтелектуальних технологій у міській інженерії.

У пленарному засіданні конференції взяв участь міський голова міста Харкова Ігор Терехов. Під час круглого столу він поділився планами щодо внесення низки новітніх розробок у стратегію розвитку Харкова та зазначив, що міська влада сподівається на допомогу науковців задля відновлення міста.

Цього року розширилася географія учасників конференції, що сприяє покращенню міжнародних зв'язків із Великою Британією, Чехією, Словаччиною, Південно-Африканською Республікою, Іспанією, Італією, Австрією, Німеччиною, Угорщиною та Мексикою. До доповідей прийняли 83 статті, які будуть опубліковані у двох книгах видавництвом «SPRINGER» та індексовані у базах «Scopus» та «Web of Science». Україну представляють 33 університети з усіх куточків України: Харків, Київ, Дніпро, Запоріжжя, Одеса, Кам'янське, Краматорськ, Рівне, Черкаси, Кременчук, Львів, Луцьк.

290 учасників конференції працюватимуть у 6 секціях, а саме:

  • SESSION 1 – Transport Technologies and Logistics;
  • SESSION 2 – Materials Engineering and Manufacturing;
  • SESSION 3 – Urban Design and Architecture;
  • SESSION 4 – Computational and Information Technologies;
  • SESSION 5 – Smart City, Environment and Sustainable Development;
  • SESSION 6 – Electrical Engineering and Energy-Saving Technologies.

Міжнародна конференція «Розумні технології в міському господарстві» є важливою платформою для наукової співпраці та розвитку вченої спільноти і сприяє відновленню міст.