A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Чернівцях відбувся обласний фестиваль науки і техніки «Технофест – 2023»

Опубліковано 09 червня 2023 року о 15:25


Приблизно 2 тис. буковинців узяли участь у захопливих дослідах та демонстраціях законів фізики та хімії. Керівники технічних гуртків та їхні вихованці показали неймовірні експерименти.

У межах фестивалю представили сучасне високотехнологічне обладнання та проєкти, пов'язані з використанням роботів у житті людини. Також відбулися змагання автономних роботів-сумоїстів на платформі «Lego» та робоавтомобілів на платформі «Arduino». Відвідувачі заходу змогли самостійно конструювати та програмувати роботів.

Також на фестивалі організовали мінітрасу, де охочі могли взяти участь у перегонах трасових автомоделей, виготовлених позашкільниками. Шанувальники мистецтва та креативу насолоджувалися виставкою від вихованців гуртка «Художня кераміка» і фотографувались у цікавих масках, створених вихованцями гуртка «Моделювання та конструювання одягу».

Ще однією знахідкою заходу були дрони, сконструйовані студентами Чернівецького політехнічного фахового коледжу.

Для тих, кого надихнула технічна творчість під час фестивалю, організатори запропонували зареєструватися для участі у літній школі «Юний технік», яка функціонуватиме на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.