A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Регіональні форуми «Реформа шкільного харчування: зміни, досягнення та виклики» в Закарпатській та Івано-Франківській областях

Опубліковано 20 листопада 2023 року о 15:30


15 і 16 листопада відбулися регіональні форуми, присвячені реформі шкільного харчування, ще у двох областях — Закарпатській та Івано-Франківській. Обидва заходи були організовані вже після затвердження Кабінетом Міністрів Стратегії реформи шкільного харчування, тож їхні учасники вже мали чітке розуміння планів для втілення змін на місцях.

Очільники обласних військових адміністрацій, представники громад та керівники місцевих органів управління у сфері освіти активно обговорювали майбутнє харчування дітей у закладах освіти, уже враховуючи подальші кроки в цьому напрямі. Зокрема йдеться про те, що найближчим часом громади мають розробити локальну стратегію та місцевий план реалізації змін до 2027 року.

Уже традиційно до участі у форумах долучилася команда проєктного офісу реформи та представники профільних міністерств і державних структур, дотичних до впровадження реформи шкільного харчування. 

У заході взяли участь: 

  • заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків;

  • заступниця директора департаменту — начальниця відділу південно-східних регіонів департаменту впровадження пріоритетних проєктів регіонального розвитку та критичної інфраструктури Мінінфраструктури Юлія Подюк;

  • генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина Шумік;

  • уповноважена АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель Ганна Горносталь;

  • керівник напрямку «Прозорро Маркет» централізованої закупівельної організації ДУ «Професійні закупівлі» Дмитро Соловей.

Спікери докладно розкрили кожну стратегічну ціль реформи вже з урахуванням планів, затверджених у Стратегії реформи, та надали експертні рекомендації щодо їхнього втілення.