A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Проєкт «Вища освіта України»: ще 8 університетів долучилося до заходів з енергоефективності

Опубліковано 25 червня 2021 року о 15:16


Міністерство освіти і науки України та Європейський інвестиційний банк (“ЄІБ”) продовжують реалізацію проєкту «Вища освіта України» у сфері енергоефективності освітніх, дослідних та допоміжних об’єктів університетів України.

Сторони взаємодіють у забезпеченні фінансування довгострокової інвестиційної програми та проводять закупівлю послуг з проєктування та нагляду для подальшого здійснення енергоефективних заходів у будівлях закладів вищої освіти.

Наразі в шести університетах вже відбулися закупівлі вищезазначених послуг і триває остаточне узгодження проєктів контрактів з ЄІБ перед початком фінансування, а також розпочинається процедура закупівель ще у восьми університетах України.

Інформацію щодо закупівлі послуг з проєктування та нагляду в Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова, Національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, Національному університеті «Києво-Могилянська академія» оприлюднено за покликанням та на сайті системи публічних закупівель Prozorro.

З інформацією щодо закупівлі послуг з проєктування та нагляду в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, Одеській державній академії будівництва і архітектури, Волинському національному університеті імені Лесі Українки, Національному університеті водного господарства та природокористування можна ознайомитися за покликанням та на сайті системи публічних закупівель Prozorro.

Співфінансується проєкт «Вища освіта України» Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) та Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля («Фонд E5P»).

Зазначимо, у межах проєкту передбачається оновити навчальні, дослідницькі та допоміжні споруди в університетах України (понад 200 будівель у 21 університеті, які входять у 1-шу та 2-гу фази проєкту): 

  • покращення енергоефективності будівель та зменшення експлуатаційних витрат державних закладів вищої освіти;
  • підвищення якості викладання, навчання, навчальних, науково-дослідних та житлових будівель.

Нагадаємо, МОН активізувало роботу щодо проєкту із забезпечення енергозбережувальних та комфортних умов навчання в університетах.