A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Привітання очільника МОН Сергія Шкарлета з Днем захисника України

Опубліковано 14 жовтня 2020 року о 09:00


Шановні українці!

Прийміть щирі вітання з нагоди свята мужності, сили та відваги – Дня захисника України!

Хочу висловити безмежну подяку та низько вклонитися військовослужбовцям, гідним синам і дочкам України, які продовжують стояти на захисті нашої Батьківщини. Честь, гідність, відданість справі та любов до України кожного з вас – запорука щасливого майбутнього держави, теперішніх і прийдешніх поколінь українців! Як наголошував засновник української державності, літописець та публіцист Михайло Грушевський, вся наша надія – в нас, вся сила – в народі.

Символічним є те, що сьогодні ми також святкуємо День козацтва, адже українці з давніх-давен боронять рідну землю та відстоюють мир і незалежність України. Історія свідчить про славетні подвиги Війська Запорізького на чолі з Богданом Хмельницьким та Петром Сагайдачним, грандіозні битви Пилипа Орлика. Визначну роль гетьманів та їхніх нащадків у становленні й розбудові Української Держави складно перебільшити. Наші воїни наслідували їх найшляхетніші риси –  силу, мужність, хоробрість.

Недарма ці важливі свята відзначаються у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка завжди була заступницею воїнів та захищала їх від ворогів. Історик Дмитро Яворницький писав: «…під покровом Богородиці запорожці не боялися ні ворожого огню, ні грізної стихії, ні морської бурі».

Щиро бажаю всім українцям стійкості духу, злагоди в домівках, щастя, спокою та мирного неба над головою! Хай завжди оберігає й захищає Пресвята Богородиця!

 

З повагою

т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій ШКАРЛЕТ