A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Презентовано посібник «Малярні та опоряджувальні роботи» для учнів будівельного профілю

Опубліковано 06 травня 2022 року о 15:00


4 травня 2022 року Міністерство освіти і науки спільно з авторським колективом педагогів профтехів і компанією «Снєжка-Україна» презентували посібник «Малярні та опоряджувальні роботи».

Посібник створено для підготовки учнів будівельного профілю, які навчаються за професіями «Маляр», «Штукатур», «Опоряджувальник будівельний» і «Монтажник систем утеплення будівель».

«Нині професійна освіта – потужний тил України, завтра – професіонали, які її відбудовуватимуть. Саме тому продовжувати змінювати та розвивати професійну освіту вкрай необхідно. Ми раді, що бізнес це розуміє та об’єднується із профтехами для створення інтерактивних посібників і застосунків для вивчення професій. Така співпраця – результат державно-приватного партнерства, яке ми так довго намагаємося розвивати», – зазначила директорка директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Серед спікерів заходу були представники закладів професійної освіти, бізнесу, Міністерства освіти і науки та навчально-методичних центрів.

Учасники обговорили актуальність будівельних професій на ринку праці, інструменти для прискорення підготовки затребуваних фахівців і перспективу створення сучасного професійного стандарту.

Переглянути виступи спікерів можна за посиланням, а онлайн-презентацію посібника – на Facebook-сторінці МОН.

Нагадаємо, опубліковано правила внутрішньої академічної мобільності для учнів професійної освіти під час війни.