A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Експерти фонду «savED» розробили хендбук із покроковою інструкцією для створення цифрового освітнього центру у школі

Опубліковано 06 жовтня 2023 року о 16:35


Посібник містить етапи створення цифрових освітніх центрів і алгоритми їхньої роботи. Тут ви знайдете критерії вибору громад, поради з ремонту і навіть наповнення центрів заняттями й активностями.

Цифрові освітні центри від благодійного фонду «savED» (DLCs, Digital learning centers) — це своєрідна «швидка освітня допомога», щоб надати дітям у громадах, що постраждали від війни, доступ до навчання. Освітні центри — затишні, просторі та мають сучасні меблі, техніку та дидактичні матеріали для навчання школярів.

За 2022 та 2023 роки команда savED за підтримки міжнародних партнерів створила вже кілька десятків таких освітніх центрів у Київській, Чернігівській, Миколаївській областях та планує відкрити ще більше центрів там, а також на Харківщині та Дніпропетровщині.

«Улітку 2022 року, коли ми заснували благодійний фонд savED, цифрові освітні центри стали справді «швидкою допомогою» для низки громад, у яких школи були побиті або зруйновані зовсім. За понад рік ми вже маємо налагоджену організацію роботи й адміністрування процесів у центрах, тож у цьому хендбуці зібрали покрокову інструкцію, а також відпрацьовані лайфхаки, як обладнати та облаштувати якісний та корисний освітній центр», — зазначила співзасновниця благодійного фонду «savED» Анна Новосад.

Ті населені пункти, де частково або повністю зруйнована освітня інфраструктура, потребують нових і оперативних рішень, щоб хоча б частково відновити доступ до освіти. Цифрові центри в таких ситуаціях працюють чудово: їх облаштовують швидко та порівняно недорого, наповнюють різними активностями і матеріалами для комфортного навчання та соціалізації дітей.

А з допомогою хендбука можна легко обрати заклад, створити простір та почати освітній процес. У посібнику знайдете практичні поради, ілюстрації готових центрів разом з історіями їхніх громад та QR-коди на додаткові джерела.

Завантажити електронну версію видання можна за покликанням.

savED — міжнародний благодійний фонд, який відновлює доступ до освіти в громадах, що постраждали від війни. Створення посібника підтримали партнери savED з програми «U-LEAD з Європою», з якими до кінця 2023 року фонд запустить 25 цифрових освітніх центрів у 5 областях.