A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Полярні дослідження — магніт, який притягує молодь в науку — Ганна Новосад під час відкриття 1-ї антарктичної фотовиставки

Опубліковано 19 грудня 2019 року о 12:07

12 унікальних фото про Антарктиду та українських полярників, 3D фотозона, двометровий субантарктичний пінгвін та полярні артефакти — МОН та Національний антарктичний науковий центр влаштували першу масштабну виставку “Україна в Антарктиді: до 200-річчя відкриття континенту”. Її презентація відбулася сьогодні, 19 грудня 2019 року, у міжнародному аеропорту "Бориспіль".

За словами Міністра освіти і науки Ганни Новосад, основна ідея виставки — показати роботу наших науковців в Антарктиді, і через це мотивувати молодь до власної дослідницької кар’єри.

"Для нас дуже важливо у своїй роботі зробити так, щоб наука стала зрозумілою, цікавою і привабливою, зокрема для дітей і молоді. Щоб більшість з них обирали саме науковий шлях у своєму житті. Мені знається, що саме Антарктида — такий далекий і ще до кінця незвіданий світ — може стати тим величезним магнітом, який мотивуватиме обирати саме наукову кар'єру", — зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад від час відкриття виставки.

Більшість фото зроблені тими полярниками, які зараз якраз зимують на українській антарктичній станції "Академік Вернадський". Наприклад, керівником експедиції Ігорем Диким чи дослідницею-біологом Оксаною Савенко.

"Це добре, що Інтернет-зв'язок з нашої станції став настільки швидким, що тепер можемо отримувати від наших полярників багато нової інформації в режимі онлайн. У попередні роки ці фото ми чекали б на диску чи флешці. І хоча ця виставка присвячена 200-річчю з часу відкриття Антарктиди, вона — не про минуле, а про майбутнє українських досліджень", — пояснив очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

До відкриття виставки також долучилися учні бориспільських шкіл, для яких провели антарктичну вікторину. Зокрема, у дітей запитували, чому білі ведмеді не їдять пінгвінів або чому там немає комах, які літають. За правильні відповіді школярі отримали від Міністра іграшкових пінгвінів. Також усі діти одержали солодкі подарунки від НАНЦ та аеропорту "Бориспіль".

Виставка розташована між гейтами D5 і D6 й перебуватиме в аеропорту до 12 січня 2020 року. Відтак експозицію також планують розміщувати в інших локаціях впродовж всього 2020 року.

Нагадуємо, що з 2020-го почне діяти е-квиток студента – повноцінний аналог звичайного студентського.