A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Оновлено склад Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України

Опубліковано 23 червня 2023 року о 16:30


20 червня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 344/2023 «Питання складу Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України». Цей документ передбачає внесення змін до Указу Президента України від 30 жовтня 2019 року № 784/2019, а також оновлення складу Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України.

Відповідно до Указу № 344/2023 до складу згаданої Комісії від Міністерства освіти і науки України увійшов заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Євген Кудрявець.

Довідково

Комісія створена з метою забезпечення координації заходів щодо інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), у тому числі в рамках річних національних програм співробітництва Україна – НАТО.

Основними завданнями Комісії є проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов’язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України і співробітництва з НАТО, зокрема діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, залучених до виконання річних національних програм співробітництва Україна – НАТО, індивідуальних програм, галузевих планів співробітництва з Організацією Північноатлантичного договору.

Комісія також готуватиме та вноситиме Президентові України пропозицій щодо розвитку співробітництва між Україною та НАТО, визначення шляхів та способів вирішення проблемних питань у сфері євроатлантичної інтеграції України тощо.