A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Оксен Лісовий провів зустріч із шотландською організацією «Reusing IT»

Опубліковано 26 червня 2023 року о 18:30


Сьогодні, 26 червня 2023 року, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий провів робочу зустріч із шотландською організацією Reusing IT.

Reusing IT – це організація, яка надає високоякісні, професійно відремонтовані комп’ютери для повторного використання сім’ям із низьким рівнем доходу, а також закордонним організаціям, які працюють у сфері освіти. Організація вже передала в Україну 2000 ПК на потреби освітян та школярів.

На сьогоднішній зустрічі з Reusing IT, а також представниками Закарпатського фонду підтримки підприємництва «Тес фонд» та «Благодійного фонду «Стей сейф Юкрейн» були обговорені актуальні потреби та співпраця в майбутньому.

Унаслідок збройної агресії рф сотні українських шкіл постраждали, а більш ніж 1,6 млн школярів були змушені перейти на дистанційне навчання. З них третина не має доступу до онлайн-навчання через відсутність технічних засобів або зв’язку. Потреба забезпечення вчителів та учнів технічними засобами критична: не вистачає 80 тис. девайсів для вчителів та 200 тис. для учнів соціально вразливих категорій.

Завдяки співпраці з партнерами на потреби української освіти доставлено понад 100 тис. девайсів.

Нагадаємо, проєкт «Школо, ми разом!» – це можливість для будь-якого бізнесу, організації та фонду зробити внесок у якісну освіту.