A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Не варто використовувати нещасний випадок з дівчинкою у Кривому Розі для політичного піару, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 25 вересня 2020 року о 14:13


Нещодавно стався нещасний випадок з 12-річною дівчинкою, яка випала з вікна багатоповерхівки у Кривому Розі. Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, перебуваючи сьогодні у місті з робочою поїздкою, висловив співчуття родині та близьким з приводу трагедії.

«Для батьків це непоправна втрата та велике горе. Дуже прошу всіх не використовувати цей випадок для політичного піару», підкреслив Сергій Шкарлет.

Він повідомив, що за тими фактами, які є на сьогодні під час розслідування ситуації щодо загибелі дівчинки, жодних ознак її образи в школі не виявлено. 

«Поліція скаже своє слово в частині розслідувань. Абсолютно фахово триває розслідування. За матеріалами, які можуть вони на сьогодні розголошувати, поганих оцінок у дівчинки не було, жодних обривків тестів виявлено не було, у матеріалах справи цього немає. Жодних цькувань цієї дитини однолітками не було. Жодних проявів агресії виявлено не було. Прошу донести це до суспільства», зазначив Сергій Шкарлет.

За інформацією поліції, розглядається кілька версій її смерті. Досудове розслідування триває. За словами працівників школи, дитина відчувала себе щасливою.

«Версія щодо булінгу і “Синього кита” не знайшла свого підтвердження, тому ми її не розглядаємо на сьогодні», повідомили представники поліції.

«У нашому закладі для дітей створені найкращі умови для перебування. Дівчинка почувала себе в колективі комфортно, була завжди життєрадісною, веселою, товаришувала зі своїми друзями. З боку вчителів або з боку дітей абсолютно не було ніякого тиску, чи з приводу оцінок, чи якихось образ, чи ще чогось»,  повідомила директорка школи.