A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На платформу «Всеукраїнська школа онлайн» додали курс німецької для учнів 5 класів

Опубліковано 21 листопада 2023 року о 15:35


На освітній вебплатформі «Всеукраїнська школа онлайн» оприлюднили курс з німецької мови як другої іноземної для 5 класу НУШ. Переглянути його можна за покликанням. Курс розробив Goethe-Institut Ukraine, інформаційно-методичну підтримку надав Український інститут розвитку освіти.

На платформі вже є 20 уроків, на яких учнівство разом з героєм-інопланетянином Фро вчитиметься говорити німецькою про школу, країну, родину, уподобання та дізнаватиметься більше про Німеччину. Наразі розробляються нові уроки — незабаром вони з'являться на платформі.

Після завершення курсу учні й учениці 5-х класів знатимуть побутові фрази, зможуть будувати прості речення, знайомитимуться та відповідатимуть на запитання про себе і свою родину німецькою.

Щоби змотивувати дітей учити іноземну мову, у вересні–жовтні 2023 року за підтримки Міністерства освіти і науки України Goethe-Institut в Україні спільно з Українським інститутом розвитку освіти провели конкурс «Доєднайся до кола друзів Фро». Участь у програмі могли взяти всі охочі, незалежно від віку та країни проживання. В листопаді учасники отримають електронні сертифікати та подарунки від Goethe-Institut в Україні.

Конкурсанти мали зареєструватися на вебплатформі дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО) та пройти перші п’ять уроків німецької мови для пʼятого класу НУШ разом із інопланетянинином Фро. Після завершення курсу необхідно було зняти відеоролик та поставити Фро цікаве запитання.

Переможцями конкурсу стали: 

1 МІСЦЕ 

2 МІСЦЕ

  • Ліза Соколенко (Потічанська філія Решетилівського ліцею імені І. Л. Олійника, 5 клас, с. Миколаївка Полтавської області) поцікавилася, яким чином Фро може літати;
  • Вероніка Мельниченко (школа № 91, 6 клас, м. Запоріжжя) спитала про улюблених чотирилапих друзів на планеті Фро.

3 МІСЦЕ 

Бажаємо школярам і школяркам успіхів у вивченні нової мови!