A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

17-та місія програми SSEP: українські школярі вдруге відправили свої проєкти в космос

Опубліковано 21 листопада 2023 року о 13:35


Нещодавно дві команди юних українських науковців повернулися зі Сполучених Штатів Америки, де спостерігали, як їхні проєкти відправили на Міжнародну космічну станцію на борту ракети Space X Dragon з мису Канаверал у Флориді. Це вже сімнадцята успішна місія конкурсу шкільних космічних експериментів SSEP та друга — за участю українських школярів.

У космос проєкти відправили представники двох команд, що пройшли національний добір із 15 команд та приблизно 2 000 учнів.

Перша команда юних дослідників із Криворізького ліцею № 129 вивчає вплив мікрогравітації та перевантаження на дифузію в металах. Експеримент на МКС дозволить ліпше дослідити можливості використання виробів із металів.

Друга команда, вихованці регіонального осередку МАН у Дніпропетровській області, досліджує вплив гумінових речовин на одноклітинні гриби в умовах мікрогравітації. Ці речовини забезпечують вищу біологічну цінність дріжджових продуктів і є ефективними біостимуляторами.

Пишаємося юними науковцями й зичимо успіхів у майбутніх дослідженнях!

Довідково: 

Національний центр «Мала академія наук України» приєднався до програми SSEP 1 вересня 2021 року й отримав право відправити два шкільні експерименти на Міжнародну космічну станцію (МКС). Перші українські експерименти відправили на МКС у листопаді 2022 року.