A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Херсонщині презентовано два навчально-практичних центри: один – для електрогазозварників, другий – для майстрів швейного виробництва

Опубліковано 01 лютого 2021 року о 11:08


Днями в Херсонській області відбулася презентація двох навчально-практичних центрів: у Новокаховському вищому професійному училищі – для підготовки фахівців за спеціальністю «Електрозварник», у Херсонському вищому професійному училищі сервісу та дизайну – для підготовки фахівців за професією «Швачка. Кравець. Закрійник».

Навчально-практичні центри мають сучасне матеріально-технічне обладнання, комп’ютерну техніку, інтерактивні комплекси, нові майстерні. З метою максимального наближення професійної освіти до виробництва та забезпечення взаємозв’язку між теоретичними знаннями й практичними навичками викладачі матимуть змогу використовувати під час роботи інноваційні підходи та методики. Зокрема, планується проводити майстер-класи, семінари й конференції. Все це сприятиме не лише якісній підготовці висококваліфікованих на ринку праці робітників, а й популяризації стратегічно важливих для України професій.

У межах реалізації Плану дій Уряду України з модернізації матеріально-технічної бази та оновлення змісту професійної освіти на Херсонщині вже створено 15 навчально-практичних центрів з різних професій і напрямів. 

Нагадаємо, в Києві відкрито новий навчально-практичний центр для підготовки фахівці автомобільної промисловості.