A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Дніпропетровщині відкрили одразу 2 навчально-практичних центри для токарів та електромонтажників

Опубліковано 20 грудня 2018 року о 13:21

Два сучасних навчально-практичні центри (НПЦ) для підготовки електромонтажників та токарів відкрили на Дніпропетровщині. Вони працюватимуть на базі Криворізького  центру професійної освіти металургії та машинобудування і Вищого професійного училища №17 м. Дніпра.

У навчально-практичному центрі, відкритому на базі училища №17, проводитимуть практичні заняття для учнів, які опановують професію токаря, верстатника широкого профілю, фрезерувальника, шліфувальника та свердлувальника. Центр наповнили сучасним обладнанням - металообробними верстатами, електричним, ріжучим, заточним та вимірювальним інструментами, мультимедійним комплексом та пристроями для обробки металу.

Важливо, що в лабораторіях передбачили належні умови для безпеки учнів під час токарних робіт. Загалом у облаштування НПЦ з державного бюджету інвестували майже 2,5 млн гривень.

Для учнів Криворізького  центру профосвіти навчальні лабораторії обладнали сучасними монтажними столами,  генератором змінного струму, вертикально-свердлувальним верстатом. Аби заняття були наближеними до виробничих умов, також придбали сумки для електромонтерів, вимірювальні інструменти та пристрої тощо.  

Скористатися цими ресурсами зможуть учні, які здобувають професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтажника силових мереж та електроустаткування, електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж. Загалом в обладнання інвестували 630 тис гривень.

В обох НПЦ організують курси з підвищення кваліфікацій майстрів-практиків інших закладів профосвіти регіону,  а також тренінги для фахівців підприємств. Нині вже заплановані семінари, конференції та майстер-класи з педагогами закладів профосвіти області.

Нагадаємо, що у Сумах відкрили навчально-практичний центр для підготовки зварників.