A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт Дорожньої карти розвитку професійної (професійно-технічної) освіти для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на період до 2030 року

Опубліковано 05 березня 2024 року о 11:20


Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт Дорожньої карти розвитку професійної (професійно-технічної) освіти для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на період до 2030 року (далі – Дорожня карта).

Дорожня карта підготовлена на виконання заходу 7 завдання 116 Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2023 р. № 372-р.

Дорожню карту розроблено директоратом професійної освіти та робочою групою, створеною наказом Міністерства освіти і науки України від 18.12.2023  № 1530.

Дорожня карта може бути використана регіональними органами управління освітою, навчально-методичними (науково-методичними) центрами (кабінетами) професійно-технічної освіти, закладами професійної (професійно-технічної) освіти, науковими установами, роботодавцями, громадськими організаціями для створення у закладах професійної (професійно-технічної) освіти безбар’єрного простору.

Реалізація Дорожньої карти дозволить забезпечити якісну професійну (професійно-технічну) освіту для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та потреби ринку праці у кваліфікованих робітниках.

Зауваження та пропозиції до проєкту Дорожньої карти приймаються у довільній формі до 20 березня 2024 року на електронну адресу: [email protected]. Контактна особа для надання консультацій: Вікторія Сидоренко.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки України в період з 28 березня по 04 квітня 2024 року.

Звіт за результатами громадського обговорення.