A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН підписало меморандум про співпрацю із Всеукраїнською асоціацією ОТГ

Опубліковано 21 лютого 2024 року о 17:25


21 лютого заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків зустрівся з головою Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» Олександром Корінним. Участь у зустрічі також узяли представники об’єднаних громад Хмельниччини, Дніпропетровщини, Донеччини та Київщини.

В підсумку зустрічі МОН та Всеукраїнська Асоціація ОТГ підписали меморандум про співпрацю. 

На зустрічі обговорили питання:

  • дефіциту освітньої субвенції;
  • забезпечення громад шкільними автобусами (на період воєнного стану запровадити або мінімально співфінансувати на рівні 5-10%, або повністю коштом держбюджету);
  • будівництва укриттів в освітніх закладах, зокрема коштом держсубвенції чи співфінансування;
  • законодавчих підстав організації змішаного навчання в закладі освіти громади, що має укриття для здобувачів освіти громади з інших закладів;
  • оптимізації освітньої мережі.

Мета підписаного меморандуму — сприяти трансформаціям у сферах освіти й науки на рівні територіальних громад. Передбачається, що сторони співпрацюватимуть задля розвитку освіти і науки України, зокрема для побудови взаємодії між державою та органами місцевого самоврядування. Партнерство посприяє позитивним змінам у сферах наукової та інноваційної діяльності в повній загальній середній, дошкільній, позашкільній, спеціалізованій, професійній (професійно-технічній), фаховій передвищій, вищій, освіті дорослих, зокрема післядипломній освіті. 

Крім того, одне із завдань співпраці — підтримати ініціативи, спрямовані на розвиток освіти в громадах, зокрема на створення умов для високоякісного освітнього процесу.

Таке партнерство підсилить українську освіту та надасть більше нових можливостей для об'єднаних територіальних громад.