A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН ініціює співпрацю з благодійними фондами та організаціями: представлено 12 ініціатив, які готові трансформувати шкільну освіту

Опубліковано 21 квітня 2023 року о 12:15


Учора, 20 квітня 2023 року, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий провів зустріч-знайомство з 12 громадськими організаціями та благодійними фондами.

Олеся Яскевич, засновниця ГО «Бачити серцем», розповіла про підтримку людей із комплексними порушеннями розвитку. Основними напрямами роботи організації є освітні програми, освітньо-просвітницькі консультації, науково-практична діяльність, психологічна підтримка, розвиток самостійності, незалежності та інклюзивні програми.

Освітня організація «Навчай для України», частина мережі міжнародної програми «Teach For All», екстрено запровадила проєкти для освітньої підтримки. Зокрема, «Освітній суп» – масштабний проєкт, спрямований на надолуження прогалин у навчанні з математики й української мови в учнів 5-10 класів та «Спільно для вчителів» для професійної допомоги вчителів.

Про роботу понад 40 тис. освітян спільноти «ЕдКемп Україна» розповіла віцеголова Ради громадської організації Олена Масалітіна. Команда об’єднує вчителів заради професійного зростання та обміну досвідом.

Олександр Трегуб, співзасновник інституту «Projector», розповів про діяльність креативної екосистеми «Projector Foundation», що спрямована на підтримку жінок, зокрема серед ВПО.

Студію онлайн-освіти «Edera» представив Ілля Філіпов, який розповів про понад 150 освітніх продуктів, зокрема для підвищення кваліфікації вчителів, підготовки до ЗНО, а також про інтерактивні кейси роботи зі спільнотами вчителів.

Анна Пуцова розповіла про діяльність благодійного фонду «SaveEd», який розпочав працювати з Чернігівської області, а нині уже реалізує проєкти у Київській, Житомирській та Миколаївській областях. Головна мета діяльності – надати доступ до освіти, зокрема через відновлення інфраструктури закладів освіти.

Компанія «EdPro» представила розроблення та впровадження лабораторного обладнання, зокрема інтерактивних панелей. Також співзасновник компанії Андрій Табачин наголосив, що команда готова доєднатися до реформи щодо навчання математики.

Іванна Коберник розповіла роботу ГО «Smart osvita», діяльність якої спрямована на удосконалення системи шкільної освіти в Україні.

Освітня фундація «GoGlobal» ініціювала популяризацію володіння іноземними мовами та використання їх в Україні.

Про новітні зміни та інновації також поділилася громадська спілка «Освіторія», зокрема під час заходу висвітлили питання професійного розвитку та джерела натхнення вчителів, батьків та дітей.

Про готовність змінювати систему вивчення англійської мови розповіла Наталія Лотоцька, співзасновниця мережі шкіл англійської мови «Green Country».

KSE Foundation благодійний фонд Київської школи економіки презентував проєкти для збереження освітнього ДНК.

Нагадаємо, оприлюднено спільну заяву про посилення партнерства щодо українських дітей.