A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 211 тис. персональних кабінетів створили потенційні учасники НМТ-2023

Опубліковано 21 квітня 2023 року о 14:00


До 3 травня 2023 року триває реєстрація на участь у національному мультипредметному тесті. Нині створено вже понад 211 тис. персональних кабінетів, близько 188 тис. осіб уже отримали повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат НМТ 2023 року. 

Бажання складати тестування у тимчасових екзаменаційних центрах, які будуть створені в Україні, виявили 169 573 особи, за кордоном ー 18 364. Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники віддають перевагу історії України (109 455 осіб) й іноземним мовам (68 066 осіб). 27 123 особи виявили бажання складати третім предметом біологію, 4 026 осіб ー фізику, 2 673 особи ー хімію.

Щоб зареєструватися, вступнику/вступниці потрібно за допомогою спеціального сервісу на вебсайті створити персональний кабінет. Якщо вступник /вступниця не натисне на кнопку «Надіслати на обробку», регіональний центр не зможе опрацювати інформацію, тож потенційного учасника не буде зареєстровано для складання НМТ.

У разі ненадання копій документів або надання копій, що не відповідають вимогам, вступників повідомлять про потребу виправити недоліки. Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, не пізніше ніж 7 травня.

Тож після надсилання документів для опрацювання, рекомендуємо перевіряти інформацію у персональному кабінеті, щоб не пропустити важливого повідомлення.

Також до 7 травня в персональному кабінеті вступник/вступниця матиме змогу змінити навчальний предмет додаткового блоку, з якого він/вона бажає скласти тестування, чи населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ, чи вказати на потребу в проходженні НМТ під час додаткової сесії.

Докладна інформація про процедуру реєстрації –у рубриці «Процедура реєстрації» сайту УЦОЯО. 

Нагадаємо, раніше розповідали, що робити, якщо неможливо увійти до персонального кабінету.