A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки та Президент Ради Директорів Європейської організації публічного права обговорили нові можливості для українських студентів, викладачів та науковців

Опубліковано 31 серпня 2022 року о 21:05


Сьогодні, 31 серпня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся із Президентом Ради Директорів Європейської організації публічного права Спиридоном Флогаітісом.

Сторони обговорили нинішню ситуацію у сфері освіти і науки України в контексті європейської інтеграції та здійснення системної реформи правосуддя в Україні.

«Для нас важлива діяльність Європейської організації публічного права, тому активно прагнемо стати її частиною. Адже права людини, верховенство права та дієва демократія є основою не лише освітнього процесу в Україні, а тими цінностями, які сьогодні захищають та відстоюють наші воїни на фронті», – зазначив Сергій Шкарлет.

Фахівці МОН розробили проєкт ЗУ «Про приєднання України до Угоди про заснування та Статут Європейської організації публічного права». Два дні тому законопроєкт передано на розгляд Президентові України Володимиру Зеленському для його подальшого затвердження Парламентом.

Під час зустрічі Міністр висловив сподівання на повноцінне членство України в Європейській організації публічного права найближчим часом.

Окрім того, Сергій Шкарлет обговорив з паном Флогаітісом започаткування спільних освітніх та дослідницьких проєктів, які створять нові можливості для українських студентів, викладачів та науковців.

Міністр висловив слова вдячності за підтримку ініціативи щодо запровадження Школою права та управління ЄОПП та провідними українськими юридичним університетами спільних освітніх програм для студентів на всіх освітніх рівнях у сфері права Європейського Союзу.

Нагадаємо, Міністри освіти і науки України та Чехії обговорили залучення українських дітей за кордоном до навчання.