A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Конкурсний відбір національних контактних пунктів програми ЄС «Горизонт Європа»

Опубліковано 08 квітня 2024 року о 17:35


МОН оголошує про проведення конкурсного відбору національних контактних пунктів Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021–2025).

Мета конкурсного відбору – дібрати національні контактні пункти за напрямами Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», які допомагатимуть українським кандидатам на всіх етапах участі в програмі — від підготовки проєктної заявки і пошуку партнерів до підтримки з іншими питаннями, що з'являються під час реалізації проєкту.

Подання заявок триватиме до 28 квітня 2024 року включно.

Конкурсний відбір проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору національних контактних пунктів Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021–2025), комплементарної до програми «Горизонт Європа».

Порядок затверджено рішенням Комісії з відбору національних контактних пунктів Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021–2025), комплементарної до програми «Горизонт Європа» від 22.03.2024, протокол № 1. 

Комісію утворено наказом Міністерства освіти і науки України від 12.03.2024 № 311.

Напрями програми «Горизонт Європа», за якими проводиться конкурсний відбір:

  1. Правові та фінансові аспекти.
  2. Європейська дослідницька рада.
  3. Дії Марії Склодовської-Кюрі.
  4. Дослідницькі інфраструктури.
  5. Здоров’я.
  6. Культура, креативність та інклюзивне суспільство.
  7. Цивільна безпека для суспільства.
  8. Цифровізація, промисловість і космос.
  9. Клімат, енергетика та мобільність.
  10. Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище.
  11. Європейська інноваційна рада та європейські інноваційні екосистеми.
  12. Розширення участі та зміцнення Європейського дослідницького простору.
  13. Євратом — розщеплення (поділ).
  14. Євратом — термоядерний синтез.
  15. Об’єднаний дослідницький центр.
  16. Європейський інститут інновацій і технологій.
  17. Місії ЄС.

Для участі в конкурсному відборі кандидату необхідно:

  • підготувати пакет документів, перелік яких визначено пунктом 7 Порядку. Завантажити форму заявки кандидата на участь у конкурсному відборі та форму листа-подання від юридичної особи;
  • внести відомості відповідно до пунктів 1–7 заявки кандидата на участь у конкурсному відборі до google-форми;
  • надіслати пакет документів у електронній формі в одному електронному листі на адресу електронної пошти: [email protected] (копія:  [email protected]).

Після завершення терміну приймання документів протягом наступних десяти робочих днів Комісія проведе засідання, на якому обере кандидатів.

Рішення Комісії про результати конкурсного відбору будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України протягом п’яти робочих днів після їхнього затвердження наказом Міністерства освіти і науки України, а також надіслані кандидатам на електронні адреси, зазначені ними в поданих на конкурс документах.

Хто може брати участь у конкурсному відборі?

Посадові особи за основним місцем роботи закладу вищої освіти, наукової установи, іншої юридичної особи незалежно від форми власності, що має відповідні наукові підрозділи, або громадської наукової організації, яка має статус юридичної особи. Юридична особа, яка звертається до МОН з поданням про внесення до переліку національних контактних пунктів посадової особи, та кандидат повинні відповідати вимогам, визначеним пунктами 6.1. та 6.2 Порядку.

Для дібраних національних контактних пунктів МОН здійснюватиме фінансову підтримку заходів, спрямованих на проведення інформаційно-комунікаційних кампаній, забезпечення навчання та підвищення обізнаності українських учасників щодо міжнародного науково-технічного співробітництва, зокрема інструментів ЄС з питань підтримки досліджень та інновацій відповідно до наданого кошторису.

Детальніше про вимоги до кандидатів, показники ефективності діяльності, умови конкурсу зазначено в Порядку.

Номери телефонів для довідок: 

  • 044-287-82-39, Тетяна Шевцова 
  • 044-287-82-35, Олена Макаренко