A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«IT for Uni: Bootcamp»: стартує новий освітній проєкт

Опубліковано 18 жовтня 2023 року о 14:35


Асоціація «IT Ukraine» офіційно запускає «IT for Uni: Bootcamp» — безплатний навчальний курс із менеджменту й управління на прикладі ІТ-індустрії для представників вищої освіти і керівників ЗВО.

Офіційне відкриття курсу відбулося 17 жовтня 2023 року за участю представників Мінцифри, МОН та компаній-партнерів: Sigma Software, EPAM Ukraine, SoftServe, GlobalLogic та генерального партнера — UKRSIBBANK BNP Paribas Group. За результатами відбору у проєкті братимуть участь 125 учасників із 27 міст України та 80 закладів вищої освіти.

Головна мета проєкту — поліпшити якість надання вищої освіти, збільшити кадровий потенціал і впровадити найкращі практики менеджменту внутрішніх процесів освітніх закладів на прикладі ІТ-індустрії.

Лектори курсу — керівники, кваліфіковані менеджери ІТ-компаній: Sigma Software, EPAM Ukraine, SoftServe, GlobalLogic та UKRSIBBANK BNP Paribas Group. Крім того, до навчального курсу запрошено експертів з міжнародною експертизою, представників Sana Commerce, Project Management Institute Ukraine Chapter, Opinov8, N-iX, Promova, the Open University, ENCHANCE Alliance та інші.

Навчальний проєкт підтримали Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України.

«Дієвий менеджмент та організація роботи — це запорука ефективності. Ми в Мінцифри вже давно організовуємо свою роботу на кшталт того, як це працює в ІТ-компаніях. Хочемо, щоб за таким принципом працювала держава. Навчальний курс «IT for Uni: Bootcamp» допоможе застосувати ці практики і в ЗВО. Він не тільки поліпшить якість освіти загалом, а й дозволить інтегрувати в освітній простір студентів і викладачів технологічні інструменти для роботи та навчання», — говорить Діана Ракус, керівниця освітніх проєктів у ІТ Міністерства цифрової трансформації.

«Сьогодні співпраця з бізнесом — це один з найбільш фундаментальних аспектів для побудови якісної вищої освіти. Я дуже вдячний бізнесам, які готові приділяти час, щоб ділитися своїм досвідом з університетами. Дуже радий, що так багато університетів зі свого боку готові вдосконалюватися та шукати шляхи підвищення своєї ефективності як в процесі роботи, так і навчання», — зазначив Дмитро Завгородній, заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

«IT for Uni: Bootcamp» — це інструмент залучення ІТ-спільноти для навчання та підвищення кваліфікації освітян, які мають можливість впроваджувати зміни у закладах вищої освіти.

Віримо, що така синергія сприятиме якісному вдосконаленню вищої освіти та підвищуватиме кваліфікацію освітян у сфері сучасного менеджменту.