A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Горизонт Європа»: уряд затвердив Положення про національні контактні пункти та Координаційний центр

Опубліковано 27 лютого 2024 року о 15:50


Сьогодні, 27 лютого, Кабінетом Міністрів України було ухвалено постанову «Про затвердження Положення про національні контактні пункти та Координаційний центр Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій “Горизонт Європа” та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарної до програми “Горизонт Європа”».

Метою ухвалення постанови є реалізація Угоди між Україною, з одного боку, і Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії, з іншого боку, про участь України в Рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» і Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарній до Рамкової програми з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». 

Затвердженим положенням визначаються засади відбору та діяльності національних контактних пунктів та Координаційного центру. Це створить потужну інфраструктурну підтримку програм «Горизонт Європа» та «Євратом», а також посилить участь українських організацій у цих програмах.

Довідково

Незабаром міністерство оголосить конкурсний відбір національних контактних пунктів.

Нагадуємо, на базі Національного фонду досліджень України створено «Офіс Горизонт Європа в Україні», а також обрано представників від України до програмних комітетів.