A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Фокус на Україну»: Україна та Польща поглиблюють співпрацю закладів вищої освіти

Опубліковано 07 квітня 2023 року о 18:55


4 квітня 2023 року у Гданському університеті відбулася конференція «FOCUS ON UKRAINE», яку проводять другий рік поспіль у межах урядової ініціативи Республіки Польща – програми «Солідарність з Україною».

Цьогорічна конференція має на меті представити заплановані та реалізовані заходи в межах програми Польського національного агентства з питань академічного обміну (NAWA) «Солідарність з Україною – європейські університети», а також обмінятися думками про бачення повоєнної України, її вищої освіти та долучення українських закладів у міжнародну наукову екосистему.

«Нині через повномасштабну російську агресію понад 2830 шкіл, дитсадків, коледжів та університетів пошкоджені, а 350 повністю зруйновані. Як демонструє швидке оцінювання завданої шкоди та потреб на відновлення України, проведене урядом України спільно зі Світовим банком, Європейською комісією та Організацією Об’єднаних Націй, освіта потребує надзвичайних інвестицій, зокрема вища. Ми вдячні Республіці Польща за допомогу в організації національного мультипредметного тестування та адвокації щодо повноцінного залучення українських закладів вищої освіти до Європейських альянсів університетів», – зазначив заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Євген Кудрявець.

Він також подякував польським колегам за підтримку та допомогу Україні та закликав до поглиблення співпраці з Польщею.

Зі свого боку керівниця експертної групи з питань цифрової трансформації освіти і науки Катерина Супрун наголосила, що цифровізація вищої освіти є серед беззаперечних пріоритетів Міністерства освіти і науки України, а цифровий контекст, інфраструктура та послуги для українських громадян – ключові вектори роботи України щодо організації якісного онлайн- та змішаного навчання в університетах.

Нагадаємо, Україна та Польща продовжують розвивати та зміцнювати академічну співпрацю.