A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Через освіту – до нового життя»: історія хлопця з Ялти, який подолав страх

Опубліковано 26 січня 2022 року о 18:27


Триває інформаційна комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на підтримку випускників ЗЗСО з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. Молодь, якій вдалося вступити до університетів України, ділиться досвідом і розповідає про державну підтримку здобувачів освіти з ТОТ, квоти та спрощену систему подачі документів.

Героєм четвертої серії став Артем з Ялти. Хлопець завжди мріяв про навчання у Києві, проте після завершення школи не наважився здавати ЗНО, і вступив до університету в Криму. Навчання не пішло: Артем відрахувався з університету через пів року, а згодом дізнався від брата про інформаційний сайт «Доступна освіта» і можливості вступу без ЗНО для випускників з тимчасово окупованих територій. Скориставшись цією можливістю, Артем подав документи. Зараз він вчиться на програміста у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського та із задоволенням живе в столиці.

Дізнатися більше про умови вступу до українських закладів вищої освіти:

Інформаційну кампанію реалізує Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine разом з освітніми центрами «Крим-Україна», «Донбас-Україна» та підрозділами Державної прикордонної служби України в Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях за координації Міністерства освіти і науки.