A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

19 квітня розпочався престур щодо реформи професійної освіти у місті Рівному та Рівненській області

Опубліковано 19 квітня 2023 року о 20:13


19 квітня 2023 року розпочався престур щодо реформи професійної освіти у Рівному та Рівненській області. Він триватиме два дні, упродовж яких журналісти та блогери познайомляться із ключовими викликами та перемогами реформи профтехосвіти та результатами регіону.

«Для реалізації будь-якої реформи потрібно два ключові ресурси: людський капітал і фінансова підтримка. Ці фактори є взаємозалежними між собою, адже ініціативні люди на місцях – амбасадори реформи – можуть творити неймовірні результати. Прикладом таких результатів є профосвіта Рівненщини. Завдяки потужній ініціативі закладів освіти, підтримці місцевого управління та бізнесу рівненські профтехи є прикладом для решти регіонів» – зазначила директорка директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Протягом першого дня престуру представники медіа відвідали Квасилівський професійний ліцей, а також підприємство «Морган Феніче», де проходить практика студентів. Також журналісти дізналися, як організовано роботу в Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту, зокрема побачили, як навчаються майбутні залізничники.

Програма другого дня розпочнеться з відвідування Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі та Вищого професійного училища №1 міста Рівного.

Довідково:

Престур є складовою комунікаційної кампанії Міністерства освіти і науки та Програми «EU4Skills: кращі навички для сучасної України». Програма надає підтримку у впровадженні реформи профосвіти та модернізації інфраструктури обраних навчальних закладів.

Реформа професійно-технічної освіти та навчання (ПТО) є пріоритетом у масштабній програмі реформ, яку здійснює український уряд. Спільна програма ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії EU4Skills спрямована на підтримку реформи сектору ПТО в Україні. Серед основних завдань реформи: адаптувати навчання до вимог ринку праці та допомогти молоді й дорослим реалізувати власний потенціал.

Нагадаємо, що 7 квітня відбувся престур про реформу професійної освіти у Львівській області