A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Зустрічі першого заступника міністра Євгена Кудрявця з литовською делегацією на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом

Опубліковано 27 серпня 2023 року о 16:25


У Міністерстві освіти і науки України відбулася робоча зустріч першого заступника міністра Євгена Кудрявця з литовськими партнерами. У зустрічі від литовської сторони взяли участь радник канцлера уряду Литви Манте Макаускайте, керівник програми «Спільне створення майбутнього України» Центрального агентства управління проєктами Артурас Жарновскіс, експерт проєкту «Спільне створення майбутнього України» Центрального агентства з управління проєктами Ліна Яніоніте, референт із питань політики Посольства Литовської Республіки в Україні Мартінас Баркаускас, аташе з комерційних питань Посольства Литовської Республіки в Україні Томас Матулявічус, від української сторони – голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм, начальник управління міжнародного співробітництва та протоколу МОН Стелла Шаповал та начальник управління міжнародного співробітництва Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Софія-Анна Кахновець.

Насамперед Євген Кудрявцець висловив вдячність за системну і всебічну підтримку уряду Литви у протистоянні російському агресору й виявлену ініціативу щодо подальшого відновлення української освітньої інфраструктури, пошкодженої і зруйнованої внаслідок бомбардувань та обстрілів рф.

Перший заступник міністра наголосив на яскравих прикладах тривалої співпраці, якими слугує успішна імплементація проєктів із відновлення ліцею № 1 у місті Бородянка та дитячого садка «Радість» в Ірпені Київської області, а також реалізований раніше проєкт з оснащення середньої школи № 2 м. Авдіївка Донецької обл., відкритої 01 вересня 2021 року. На жаль, унаслідок бомбардувань рф школу знову було зруйновано.

Сторони відзначили важливість укладення Меморандуму та спільного напрацювання дорожньої карти щодо його імплементації.

Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас запевнив у готовності до подальшої консолідації зусиль міжнародних партнерів у відбудові України у воєнній і повоєнній перспективі та до сприяння у виробленні спільного бачення майбутньої української освітньої інфраструктури.

У ході зустрічі відбулося урочисте підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством закордонних справ Литовської Республіки, Міністерством освіти і науки України та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо підготовки типового технічного проєкту школи майбутнього в Україні. Меморандумом передбачається підготовка необхідної документації для типового технічного проєкту школи майбутнього в Україні, а також створення основи для співпраці та інституційних відносин, спрямованих на розвиток двостороннього партнерства між Україною та Литвою.

Підписання й імплементація цього міжнародного договору слугуватиме продовженням та розширенням плідної двосторонньої співпраці, а затверджений типовий технічний проєкт школи майбутнього стане еталоном для відбудови освітньої інфраструктури України.

Сторони висловили взаємну подяку за конструктивну зустріч та подальшу співпрацю.