A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Зустріч міністра Оксена Лісового з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те

Опубліковано 17 серпня 2023 року о 16:00


Учора, 16 серпня 2023 року, у Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч міністра Оксена Лісового з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те.

До зустрічі також долучилися: перший заступник міністра освіти і науки України Євген Кудрявець, начальниця управління міжнародного співробітництва та протоколу Міністерства освіти і науки України Стелла Шаповал, радник Посольства Республіки Корея в Україні Ю Мун, голова КОІСА в Україні Лі Текин, заступниця голови KOICA в Україні Намі Кім, асистент економічного відділу Посольства Республіки Корея в Україні Максим Криніцький. 

На початку зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол зауважив, що 15 липня цього року відбулася зустріч президентів країн, під час якої Президент Республіки Корея Юн Сок Йоль запевнив Президента України Володимира Зеленського у посиленні підтримки України, зокрема в галузі освіти, та запропонував ініціативу допомоги за трьома напрямами: розвиток онлайн- та офлайн-навчання; допомога у відбудові освітньої інфраструктури України; заснування президентської стипендіальної програми.

Кім Хьонг Те висловив вдячність за внесення до навчальної програми з географії інформації про економічний розвиток Республіки Корея.

Зі свого боку Оксен Лісовий висловив вдячність корейській стороні за ініціативу зустрічі, солідарність з Україною та надану корейським урядом допомогу Україні в освітній сфері.

У 2022 році Республіка Корея передала 6 тис. ноутбуків українським учням до областей, що найбільше постраждали від війни в Україні: Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської. 2023 року Республіка Корея частково профінансувала придбання Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) 20 тис. одиниць комп’ютерного обладнання для забезпечення доступу до освіти здобувачів освіти соціально вразливих категорій.

Оксен Лісовий наголосив на важливості розвитку українсько-корейського співробітництва та подальшої підтримки Кореї, зокрема в межах реалізації проєктів із Корейським агентством міжнародного співробітництва KOICA.

Надзвичайний і Повноважний Посол висловив готовність до подальшої співпраці за такими напрямами:

  • створення електронних центрів дистанційного навчання;
  • обмін досвідом в освітній сфері;
  • відновлення освітньої інфраструктури, постраждалої внаслідок повномасштабної збройної агресії росії проти України.

На завершення зустрічі сторони висловили вдячність за конструктивну розмову та подальшу ефективну та результативну співпрацю.