A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Зміни до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році

Опубліковано 28 червня 2023 року о 16:35


Міністерство освіти і науки України розміщує для ознайомлення Зміни до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 15 березня 2023 року № 276, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за № 519/39575.

Зазначені Зміни затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 06 червня 2023 року № 682 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства освіти і науки України», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23 червня 2023 року за № 1040/40096.

Необхідно наголосити, що передусім Зміни спрямовані на підтримку певних категорій вступників, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України. Так, уточнено перелік осіб, які мають право на вступ за квотою-2. Визначено право на спеціальні умови участі в конкурсному відборі для здобуття вищої освіти осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, дітей загиблих (померлих) осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та деяких інших категорій вступників.

Доповнено спеціальні умови вступу на навчання для здобуття ступеня магістра за державним або регіональним замовленням на основі НРК6. Встановлено регіональний коефіцієнти з урахуванням фактичного розташування закладів вищої освіти

Надано переведення тестових балів предметних тестів ЄФВВ до шкали 100-200.

Звертаємо увагу, що наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, тому зазначені зміни представлені у формі порівняльної таблиці.