A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступниця міністра Євгенія Смірнова відвідала заклади дошкільної освіти Полтавщини

Опубліковано 28 березня 2024 року о 13:30


Полтавську область із дводенним робочим візитом відвідала заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова. Разом із керівництвом області ознайомилися з роботою закладів дошкілля в Опішнянській та Полтавській громадах і провели спільну нараду з освітянами. Зокрема, в Опішнянській громаді відвідали заклад дошкільної освіти «Берізка», у Полтавській — ДНЗ №6 «Дивограй», ДНЗ № 6, «Яблунька», №60 «Червона шапочка», а також Інклюзивно-ресурсний центр на базі ПНПУ імені В. Короленка.

Під час візиту пані Євгенія зустрілася з персоналом і вихователями дитячих садків. Зустрічі були заплановані задля отримання повної картини місцевої дошкільної освіти, зворотного зв’язку та розуміння потреб регіону.

Найперше заступниця міністра завітала в дитячий ясла-садок «Берізка», у якому працює 6 груп загального розвитку, з них 2 — інклюзивні. Наступним у списку був ясла-садок «Дивограй». Заклад функціонує з 1978 року. У 2018–2020 роках проведено реконструкцію закладу з добудовою на 3 вікові групи, гімнастичною залою та зовнішнім утепленням стін. Функціонує ресурсна кімната для дітей з особливими освітніми потребами та кабінет психолога. А ще в садочку вразила кількість виробів, які власноруч зробили вихователі для навчання дітей.

Далі пані Євгенія завітала в ясла-садок № 60 «Червона шапочка». У закладі функціонує укриття, обладнане таким чином, щоб зменшувати стрес у малечі під час всіх повітряних тривог. На столах розміщені розмальовки, а також психологічні ігри від Світлани Ройз, які допомагають заспокоювати дітей упродовж перебування дітей в укритті. Останнім став дитячий садочок «Яблунька». У закладі загалом функціонує 6 груп, з них 1 група — інклюзивна.

Наступного дня в межах візиту Євгенія Смірнова мала зустріч у Полтавській обласній військовій адміністрації. Разом із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком, першим заступником голови обласної ради Олександром Лемешком, директором департаменту освіти і науки ОВА Євгеном Кончаковським провели спільну нараду з освітянами. Під час діалогу обговорили проблемні питання, шляхи їхнього розвʼязання, розглянули приклади успішних кейсів.

У межах візиту пані Євгенія також відвідала Інклюзивно-ресурсний центр Полтавської міської ради. За 5 років діяльності консультантами центру було проведено 2571 комплексне психолого-педагогічне оцінювання розвитку особи та видано відповідні висновки. Крім того, щотижня для осіб з особливими освітніми потребами надають приблизно 60 корекційно-розвиткових занять.

Останнім пані Євгенія оглянула «Центр розвитку дітей дошкільного віку» — окрему локацію «Простору для родин з дітьми», — який створено за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF. Центр функціонує з 1 березня 2024 року на базі факультету педагогічної і мистецької освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. У ньому створено всі умови для роботи з дітьми дошкільного віку (від 3 до 6 років), зокрема для мовленнєвого, сенсорно-пізнавального, логіко-метематичного, емоційного, мистецького розвитку малюків.