A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Засідання атестаційної колегії МОН від 20 грудня 2023 року

Опубліковано 21 грудня 2023 року о 17:45


Учора відбулося засідання атестаційної колегії МОН. За його результатами ухвалили рішення про затвердження рішень вчених рад щодо затвердження (скасування) рішень про присвоєння вчених звань професора, доцента, старшого дослідника та рішень спеціалізованих вчених рад про присудження наукових ступенів доктора наук, кандидата наук, доктора філософії.

Також порушили питання щодо утворення спеціалізованих вчених рад із присудження наукового ступеня доктора наук, формування Переліку наукових фахових видань України.

Крім цього, скасували:

  • три рішення вчених рад про присвоєння вчених звань у зв’язку з порушенням критеріїв оцінки науково-педагогічної або наукової діяльності здобувачів вчених звань;
  • рішення спеціалізованих вчених рад щодо присудження наукового ступеня доктора наук в частині непідтвердження наукової цінності дисертаційного дослідження та кандидата наук в частині порушення кваліфікаційних вимог.

За результатами засідання з категорії «Б» у категорію «А» перевели шість наукових видань та вилучили з Переліку наукових фахових видань одне видання за невиконання вимог.