A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Забезпечення безперервного освітнього процесу: 23 області України отримають Wi-Fi-роутери й вебкамери

Опубліковано 05 грудня 2023 року о 11:00


Уже цього тижня 1 600 маршрутизаторів із точками доступу Wi-Fi й 1 000 вебкамер передадуть у регіони завдяки проєкту «Цифрові школи». Він реалізується компанією CISCO спільно з Міністерством освіти і науки України та Міністерством цифрової трансформації України в межах меморандуму про співпрацю у сфері інновацій та цифровізації. Меморандум дозволив Україні долучитися до програми Cisco Country Digital Acceleration.

Мета Country Digital Acceleration (CDA) — прискорити цифровізацію та сприяти створенню нових робочих місць, зростанню ВВП й активному використанню інновацій як у державному, так і в приватному секторах. Програма CDA працює в майже 50 країнах світу, тепер серед переліку й Україна.

Участь у цій програмі допомагає ефективніше впроваджувати технологічні інструменти та інноваційні рішення в освітніх проєктах, серед яких — підтримка в цифровізації українських шкіл. 

«Один із фокусів стратегії трансформації освіти — створити умови, у яких якнайбільше дітей зможуть навчатися офлайн. Для цього в закладах освіти мають бути обладнані укриття чи бомбосховища. За підтримки партнерів ми забезпечуємо їх необхідною технікою та інтернетом. 1 600 Wi-Fi-роутерів та 1 000 вебкамер від CISCO за сприяння USAID дадуть змогу організувати освітній процес у школах у 23 регіонах України. Щоб діти продовжували безпечно навчатися навіть під час повітряних тривог», — зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Маршрутизатори з точками доступу Wi-Fi установлять в укриттях шкіл, щоб освітній процес тривав навіть під час тривог. Вебкамери під'єднають до шкільних комп’ютерів для проведення онлайн-занять.

Пристрої передадуть у різні регіони України. Незабаром кількість переданої техніки можна буде переглянути на дашборді розподілу цифрових пристроїв.

«Сьогодні наявність укриття — базова вимога для очної роботи закладів освіти. Водночас дуже важливо забезпечити сховища всім необхідним для нормального перебування там під час повітряних тривог. Це додатковий виклик для педагогів — відволікти і заспокоїти дітей, знайти цікаве заняття у сховищі. У деяких школах в укритті також облаштовують освітній простір. Тож наявність інтернету — більше, ніж необхідність», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України. 

Проєкт реалізовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Дякуємо партнерам за підтримку освіти!