A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Всеукраїнські курси про продуктове ІТ від Genesis викладатимуть у ЗВО

Опубліковано 12 вересня 2023 року о 18:10

За два роки понад 1000 викладачів із 213 закладів вищої освіти пройшли навчання для подальшої інтеграції та викладання Всеукраїнських освітніх курсів «Створення та розвиток IT-продуктів» та «Маркетинг IT-продуктів». Матеріали цього навчання викладачі зможуть використати для підсилення освітніх програм.

Всеукраїнські освітні курси — це інтерактивні гейміфіковані курси у форматі змішаного навчання для студентів українських закладів вищої освіти. Щоб інтегрувати курс у свою освітню програму, викладачі проходять двотижневе навчання про структуру та методологію курсів, складають тестування та отримують сертифікати з відповідною кількістю кредитів ЄКТС. Далі вони можуть інтегрувати курси як окремі дисципліни, частини наявних або як вибіркові.

«Понад 95% викладачів готові впроваджувати курси від Genesis у свої дисципліни. Ми підтримуємо довгострокову співпрацю з університетами та державою, тож у партнерстві з Мінцифрою та МОН продовжуємо створювати нові Всеукраїнські освітні курси-стажування для студентів українських ЗВО та допомагати викладачам впроваджувати їх в освітні програми», — коментує Олексій Ніщик, Education Operations Director у Genesis.

«Разом з командою МОН ми створюємо стратегію трансформації системи освіти в кожній ланці — від садочків до університетів. Щоб побудувати одну з найбільш гнучких та швидких систем освіти у світі. Один із треків трансформації — зміст і сенси освіти. У школах та закладах вищої освіти мають інтегрувати дисципліни, які у майбутньому допоможуть опанувати актуальні та потрібні професії. Зокрема, курси від Genesis — це можливість для студентів реалізувати потенціал та обрати кар’єру в ІТ. Ми також цінуємо партнерства з українським бізнесом, що готовий інвестувати час і ресурси в освіту та ділиться сучасними знаннями з освітянами», — зазначає Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України. 

«Навчання ІТ-технологій в університетах — це важлива інвестиція в молоде покоління. Цифрова грамотність дозволяє студентам розуміти та впливати на сучасний світ, де технології продукують ефективність та точність. ІТ-навички не лише роблять студентів конкурентоспроможними на ринку праці, але й допомагають їм розвивати критичне мислення, творчий підхід та вміння вирішувати складні завдання. Викладач, який вправно застосовує новітні технорішення та навчає студентів, здатний змінювати майбутнє всієї країни», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Перший всеукраїнський освітній курс «Створення та розвиток IT-продуктів» розробили у 2021 році за ініціативи ІТ-компанії Genesis, разом із Product IT Foundation for Education та студією онлайн-освіти EdEra, за підтримки Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти й науки України. Партнери курсу — Київська школа економіки (KSE) та Horizon Capital.

Адаптована версія курсу «Створення та розвиток IT-продуктів» також розміщена у вільному доступі на національній платформі цифрової грамотності Дія.Освіта.

У 2023 році до системи Всеукраїнських курсів додався новий курс «Маркетинг ІТ-продуктів». Він знайомить студентів із різними напрямами просування IT-продуктів — Performance Marketing, Brand Marketing та Product Marketing. Своїм практичним досвідом поділилися топспікери Genesis, Мінцифри та EdEra.

Нині триває робота над новим курсом в аналогічному форматі — «Аналітика в продуктовому IT». У довгостроковій перспективі також будуть реалізовані курси з менеджменту, тестування, дизайну, рекрутингу та розроблення програмного забезпечення. Планується, що у наступні п'ять років нові інтерактивні курси пройдуть 100 000 студентів з усієї України.

Довідково:

Genesis — це українська кофаундингова IT-компанія, яка разом із видатними підприємцями зі Східної Європи будує глобальні високотехнологічні бізнеси. В Genesis народилися та стали самостійними бізнесами успішні компанії, зокрема, Jiji, BetterMe, Headway. В екосистемі також розвиваються проєкти OBRIO, Universe, AMO, Boosters та інші.

Genesis є одним із найбільших глобальних паблішерів неігрових застосунків. Їх завантажили понад 300 мільйонів разів. Щомісяця застосунками користуються десятки мільйонів людей з усього світу.

Product IT Foundation for Education («Освітня фундація продуктового IT») — це громадська організація, створена компанією Genesis, представниками фонду Horizon Capital та Київської школи економіки, задля розвитку IT-освіти та впровадження найкращих практик сучасного бізнес-навчання в українську систему академічної освіти.