A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Визначили стипендіатів серед молодих учених

Опубліковано 31 жовтня 2023 року о 10:25


У МОН відбулося засідання конкурсної комісії із добору претендентів на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України — Героїв Небесної Сотні. Засідання провели під головуванням новообраного голови комісії — Григорія Мозолевича.

Мета засідання — визначити переможців на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України — Героїв Небесної Сотні у 2023 році.

Переможців визначали у 2 етапи:

1 етап — визначення переможців у межах розподілу квот згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2018 року № 1017 (зі змінами).

2 етап — розподіл переможців за 5 номінаціями:

  • стипендія імені Дмитра Максимова;
  • стипендія імені Назарія Войтовича;
  • стипендія імені Романа Гурика;
  • стипендія імені Устима Голоднюка;
  • стипендія імені Юрія Поправки.

На сайті МОН у розділі «Державні іменні стипендії найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України — Героїв Небесної Сотні» представлені біографії та фото зазначених героїв.

Особливе значення під час визначення переможців конкурсу мала активна громадянська позиція щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.

Для участі в конкурсі 96 претендентів подали документи від державних органів, Національної академії наук України, національних галузевих академій наук України. За результатами конкурсного добору обрали 25 стипендіатів за 5 номінаціями.

До Дня Гідності та Свободи, який відзначається 21 листопада, МОН призначить 25 стипендій найкращим молодим ученим за вагомий внесок у розвиток української науки як важливої складової захисту національних інтересів України, за посилення міжнародного авторитету України, внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки й освіти строком на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Виплата стипендій розпочнеться з 1 січня 2024 року.