A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Визначено топстартапи за результатами хакатону «Інновації у сфері глибоких технологій»

Опубліковано 11 березня 2024 року о 11:40


З 1 до 3 березня 2024 року проводився хакатон «Інновації у сфері глибоких технологій» у форматі Techstars Startup Weekend. Учасники отримали унікальну можливість розвинути свої ідеї та стартапи, зустрітися з провідними менторами та експертами галузі і здійснити крок до реалізації своїх амбіцій. 

Команди хакатону представляли різноманітні ідеї та проєкти, зокрема розвиток новаторських технологій у сфері штучного інтелекту, біотехнологій та інших галузей глибоких технологій

Коротко про 30 стартапів-переможців: 

  1. Марк — мобільний додаток, який допомагає людям поліпшити здоров’я, запобігти помилковим діагнозам і довше насолоджуватися життям.
  2. Освітній VR додаток AR Book — інтерактивний помічник у засвоєнні шкільної програми, який створено спільно з профільними вчителями на основі українських підручників та є безкоштовним для користувачів.
  3. Робот Nanit це DeepTech&EdTech-рішення, яке підвищує рівень інженерної освіти втричі.
  4. Комплексна технологія отримання та використання субстратів на основі органовмісних відходів і природних сорбентів для потреб біологічної рекультивації та ремедіації техногенно порушених земель.
  5. Паросток — революційна технологічна установка для передпосівного оброблення насіння, що підвищує врожайність і стійкість до кліматичних умов за допомогою мікрохвильової технології.
  6. Jamlix — мобільний додаток, який покликаний дати людям можливість кооперуватись та обмінюватись знаннями для зменшення психологічної ентропії під час вивчення нових навичок.
  7. 3b — розроблення сумішей для будівельного 3Д-друку, архітектурні проєкти, відбудова України та комерційні замовлення (друк об'єктів), вихід на міжнародний ринок.
  8. RASort — роботизована, автоматизована система сортування для логістичних складів, приміщень, тощо.
  9. VitalisLacto — пробіотична закваска з вираженим позитивним ефектом для дітей та унікальними властивостями у зручній для домашнього використання формі.
  10. Dodomu (Soul lab) — deep tech у психологічному напрямі: створюють продукти для психологів і лідерів команд.
  11. GRION електро-диссоціативна батарея — екологічне джерело електрики, яке генерує електрику електролітичною дисоціацією, використовуючи розчини грунтових солей, які діляться на іони.
  12. Up-Cycle — проєкт, що передбачає випуск панелей із переробленого пластику та виробів з них.
  13. Використання геотермальної води для виробництва харчових продуктів — створення тепличного комплексу для вирощування овочів (томатів, огірків, салату) з використанням геотермальної води для обігріву теплиць.
  14. MechLab 3D — комплексне рішення для екологічного та доступного 3D-принтингу — 3D -принтер та установка з перероблення PET-пластику, що дозволяє створювати прутки для друку зі звичайних пластикових пляшок для води.
  15. ColMatEc унікальна колагенова матриця, придатна для застосування як у побуті, так і в клінічній медицині, а також у медицині катастроф, модифікована специфічним активатором зсідання крові.
  16. MedUpgrade — платформа для медичних працівників і студентів, яка надає доступ до свіжої та актуальної інформації про найважливіші події в галузі медицини.
  17. Univera — платформа, яка дозволяє студентам отримувати послуги свого університету безпосередньо зі свого смартфона, планувати своє навантаження та шукати першу роботу.
  18. Story Forest — додаток з набором візуальних новел, події яких відбуваються у відомих вигаданих світах (Гогвортс, Середзем'я, Нарнія тощо). Гравець може самостійно впливати на сюжет, ухвалюючи рішення під час проходження історій.
  19. 3D-технології проти небезпечних мікроорганізмів — біополімерні нанокомпозитні матеріали з ефективною бактерицидною дією, відпрацьована технологія формування з них філаментів для 3D-друку та дослідні вироби, виголоивдені 3D-друком.
  20. HR ai — система автоматизованого аналізу резюме кандидатів на предмет відповідності відкритій вакансії. Також система може ставити питання кандидатам для прояснення рівня кваліфікаціії.
  21. MeGoElectric — виробництво легких і електричних вантажівок, розроблення авто для людей у кріслах колісних, зокрема для ветеранів війни.
  22. ACG — платформа, яка на основі попереднього досвіду та побажань користувача генерує персоналізовані онлайн-курси, які адаптуються до його прогресу та побажань.
  23. ReMnemo — інноваційний мобільний додаток для ефективного самонавчання, який використовує інтервальний підхід повторювань, заснований на штучному інтелекті для адаптації навчального матеріалу до індивідуальних потреб користувача.
  24. AR Book проєкт (Flexreality компанія) — інтерактивний помічник у засвоєнні шкільної програми, який створено спільно з профільними вчителями на основі українських підручників та є безкоштовним для користувачів.
  25. SolarInt — сонячний плаский високотемпературний концентратор і відповідний теплоакумулятор для забезпечення теплом і електроенергією будинку в потрібний час доби чи сезону.
  26. Naratta — АІ, який модерує зустрічі в реальному часі, щоб запобігти домінації розмови.
  27. Хандрекс мобіліті — контролер управління рухом електротранспорту на базі складної математики та керований редуктор до нього.
  28. AIDeX — розроблення передової системи підтримки ухвалення рішень, яка базується на власній інноваційній технології.
  29. BrownC-Rec — рідкий сорбент для рекультивації ґрунтів, забруднених важкими металами та радіонуклідами.
  30. AQUATEC — удосконалення української тензіометричної системи BIONICA ефективного управління зрошенням агрокультур для масштабування бізнесу AQUATEC.

Найкращі 30 проєктів приєднаються до двох акселераційних програм, які розпочнуться 11 березня 2024 року: 

  • Програми «Development and Renovation» для pre-seed-учасників;
  • Програми «Science Intensive Innovation» для seed учасників. 

Акселераційні програми Science Intensive Innovation та Development and Renovation реалізуються Vacuum Deep Tech Acceleration за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»Міністерства освіти і науки УкраїниМіністерства цифрової трансформації України та Міністерства економіки України спільно з Київським академічним університетом, Ukrainian Startup Fund, YEP Accelerator.