A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Звернення Міністра Сергія Шкарлета з нагоди ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської  та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Опубліковано 06 березня 2021 року о 08:30


Шановні поціновувачі Шевченкового слова!

Щиро вітаю Вас з нагоди проведення фінального етапу ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської  та студентської молоді імені Тараса Шевченка!

Напередодні відзначення дня народження Великого Кобзаря ми маємо можливість вкотре пересвідчитися в живильності Шевченкового слова. Його поезія надихає й окрилює. Шевченкове слово єднає нас як націю. Ми живемо в країні, де є «садок вишневий», тобто де людина щаслива у праці й натхненна в гармонії з природою. Поезія Т. Шевченка доводить, який незбагненний і прекрасний світ навколо нас.

Творчість Тараса Шевченка допомагає перебороти труднощі і йти вперед до мети. Шевченків світ понад часом, а отже, кожне нове покоління вбачає в ньому цінності своєї доби. Творчість Т. Шевченка, як показують завдання конкурсу, не про минуле, а про наше сьогодення.

За одинадцять років конкурс об’єднав сотні тисяч учасників, які переконалися, як важливо жити Шевченківськими заповітами. Без цього ми ніколи не станемо нацією, яка йде вперед і не боїться викликів.

Цьогорічний фінальний етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка проходить в умовах карантинних обмежень. Уже рік ми живемо в новій дійсності, зберігаючи фундамент, над яким пандемія не має влади. Наш духовний фундамент — творчість Тараса Шевченка.

Дякую всім, хто підтримує в нашому освітньому просторі цінність Шевченкового слова, яке гармонійно поєднує правду й красу.

Успіхів, шановні конкурсантки й конкурсанти! Нехай переможе найкращий, а цьогорічний конкурс буде черговим етапом у наближенні до Тараса Шевченка, який поєднує нас навколо цінностей української держави.