A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відновлення освіти на деокупованих територіях: презентовано результати дослідження

Опубліковано 22 березня 2024 року о 19:25


22 березня 2024 року в Києві відбулася презентація аналітичного документа «Біла книга з відновлення освітнього процесу на деокупованих територіях». Дослідження розроблено Аналітичним центром БО «Солом'янські котики» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Біла книга пропонує сценарії рішень і наслідки кожного з них у процесі деокупації у сфері освіти. Вона охоплює такі питання, як мова освітнього процесу в перші роки після деокупації, доступ до професії вчителів, які впроваджували стандарти країни-окупанта, фінансова підтримка вчителів, які приїдуть на звільнену територію.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, представники благодійних організацій, народні депутати, правозахисники, директори шкіл із деокупованих територій та територій, які ще перебувають під окупацією, й інші учасники взяли участь у презентації дослідження та панельних дискусіях.

Захід став майданчиком для обговорення державної політики відновлення освіти та обміну досвідом між представниками громад із деокупованих регіонів.