A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відкриті листи щодо діяльності та позицій МОН: науковці та студентство продовжують висловлювати підтримку Міністру

Опубліковано 18 лютого 2022 року о 17:00


Науковці, освітяни та студенти висловлюють публічну підтримку Міністру освіти і науки Сергію Шкарлету та МОН у діяльності, що здійснюється з метою законного та демократичного регулювання процесів.

Листи підтримки на ім’я Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та Голови ВРУ Руслана Стефанчука надіслали:

Колектив ГО «Асоціація науковців України» високо оцінює зусилля Міністра в напрямі формування стратегії розвитку державної дослідницької інфраструктури для функціонування в Україні системи незалежної наукової та науково-технічної експертиз, удосконалення системи присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань, створення системи стимулів для молодих учених.

Вчена рада НУ «Полтавська Політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначає, що під керівництвом Сергія Шкарлета Міністерство сумлінно виконує функцію моніторингу, мотивуючи кожного учасника освітнього процесу усвідомлювати важливість ствердження України як правової держави у європейському академічному співтоваристві. Студентський колектив висловлює вдячність Міністерству за підтримку кожного учасника освітнього процесу та спрямовану на забезпечення розвитку системи вищої освіти роботу.

Колектив Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова підтримує особисто Міністра та Міністерство задля того, щоб національна освіта, наука та міжнародна освітня спільнота не зазнали втрат через політизацію та конфлікти в системі вищої освіти. Студентство університету зазначає, що молодь України неухильно підтримує демократичні засади, які базуються на дотриманні національного законодавства та відповідають постулату про правову сучасну державу.

Нагадаємо, відбулася попередня презентація Національної електронної науково-інформаційної системи URIS.