A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум «Активна школа – здорова Україна»

Опубліковано 23 серпня 2022 року о 08:40


17-18 серпня 2022 року відбувся Всеукраїнський семінар-практикум «Активна школа – здорова Україна» у межах Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні».

З вітальним словом виступи:

  • Вадим Стеценко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН;
  • Євген Баженков, директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», кандидат наук з фізичного виховання та спорту, заслужений працівник фізичної культури і спорту України;
  • Світлана Уфімцева, директорка НВК «Домінанта», кандидатка педагогічних наук, заслужена працівниця освіти України.

Андрій Боляк, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, та Галина Коломоєць, начальниця відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», кандидатка педагогічних наук, доповіли про організацію освітнього процесу з фізичної культури, розроблення навчальних програм із урахуванням особливостей різних форм навчання (дистанційного, очного, індивідуального, сімейного, екстернатного, зокрема для дітей, які перебувають за кордоном) та проведення фізкультурно-оздоровчої діяльності.

Андрій Ребрина, директор Всеукраїнського центру здоров’я населення «Спорт для всіх», презентував результати співпраці активних парків із закладами освіти у межах програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна».

Олена Аксьонова, завідувачка кафедри Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидатка педагогічних наук, доповіла на теми «Реалізація компетентнісного і діяльнісного підходів у процесі викладання фізичної культури в закладах освіти» та «Методичні особливості проведення уроку фізичної культури в класі з інклюзивним навчанням».

Катерина Безрук, наукова співробітниця лабораторії фізичного розвитку і здорового способу життя Інституту проблем виховання НАПН України, поділилася результатами власних досліджень із теми «Виховний потенціал і ресурси гейміфікації у формуванні в учнів навичок збереження і зміцнення здоров'я».

Під час заходу відбулася зустріч і натхненне спілкування з лідером руху «Джуніор» Олександром Педаном та вручення дипломів і подяк від МОН найактивнішим вчителям фізичної культури.

Учасники заходу із задоволенням відвідали психологічний практикум «Техніки відновлення та психологічна підтримка вчителів, дітей та молоді під час війни», який провела Анна Богданова, представниця ГО «Рух Олександра Педана «Джуніор».

Також під час заходу було презентовано моделі уроків фізичної культури, авторські майстер-класи з варіативних модулів навчальних програм для різних рівнів освіти («Флорбол», «Бадмінтон», «Фризбі», «Регбі-5», «Ушу», «Сквош», «Волейбол», «Доджбол», «Падл теніс», «ЗФП з елементами дзюдо»). У межах роботи локації відбулась виставка педагогічної літератури та спортивного інвентарю.

До заходу долучились понад 100 представників закладів післядипломної педагогічної освіти, керівників ЗЗСО, вчителів та викладачів фізичної культури з усіх регіонів України, а також 30 школярів з міста Києва. Онлайн-трансляцію дивились понад 8 тис. учителів фізичної культури.

Нагадаємо, українські вчителі фізичної культури встановили рекорд із проведення масових онлайн-уроків.