A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся IV Всеукраїнський форум рад молодих учених

Опубліковано 24 жовтня 2023 року о 10:00


19 жовтня 2023 року в дистанційному форматі відбувся IV Всеукраїнський форум рад молодих учених, ініційований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Долучилися до роботи форуму в. о. генерального директора директорату науки та інновацій Григорій Мозолевич, заступник міністра молоді та спорту України Владислав Яцук, голова підкомітету з питань науки та інновацій комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Валерій Колюх, голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об’єктів природно-заповідного фонду комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Юлія Овчинникова, перший заступник виконавчого директора з питань грантової підтримки Національного фонду досліджень Андрій Кузнецов та голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України Олеся Ващук, а також іноземні партнери та представники інститутів громадянського суспільства, молоді вчені.

Головне завдання проведення заходу — комунікаційна підтримка та активізація співпраці між молодими вченими України, радами молодих учених, громадськими організаціями та об’єднаннями науковців, органами державної влади та представниками бізнесу, а також обмін напрацюваннями в питаннях організації науково-технічної діяльності за міжнародної підтримки як на всеукраїнському, так і на регіональному рівнях, сприяння розвитку наукового потенціалу, популяризація наукової та науково-технічної діяльності молодих учених.

Для участі у форумі зареєструвалися понад 200 молодих учених, які обговорювали та розв’язували актуальні питання проблем і можливостей впровадження/масштабування розробок. Під час заходу також презентували інноваційні проєкти та ініціативи від молодих учених України. За результатами форуму схвалено резолюцію, яку спрямують до відповідних організацій та установ.

Запис форуму доступний за покликанням.