A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбувся II круглий стіл «Стипендіати: досвід, реалії, можливості»

Опубліковано 24 червня 2022 року о 16:20


Учора, 23 червня 2022 року з ініціативи Ради молодих учених при МОН України відбувся ІІ круглий стіл «Стипендіати: досвід, реалії, можливості» за участі Міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета.

Мета заходу – стимулювати та підтримувати найкращих молодих учених. Проведений круглий стіл засвідчив, що це – потужна платформа для популяризації напрацювань молодих учених, їхнього досвіду, а також можливість вшанувати пам’ять полеглих Героїв України – Героїв Небесної Сотні задля консолідації українського суспільства.

«Сьогоднішнє обговорення свідчить про зрілість молоді. Ми не маємо зациклюватися на довоєнному. Рухаємося вперед, рухаємося виключно на позитивному сприйнятті того майбутнього, яке ми самі плануємо. Висловлюю пошану та гідність молоді, героям, які стали на захист нашої держави. Вшанування подій Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні свідчить, що Україна пам’ятає і цінує», – зазначив Сергій Шкарлет.

Під час заходу також обговорили питання процедури відбору стипендіатів, про зміни, які можуть бути внесені до Положення, про можливості, які сьогодні надає держава для підтримки найкращих молодих учених.

Учасники круглого столу також розповіли про свій досвід стипендіатів 2021та 2022 років.

Нагадаємо, оприлюднено результати конкурсного відбору науково-технічних розробок.