A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулося засідання Експертної ради з комунікацій безбар’єрності

Опубліковано 29 березня 2024 року о 17:35


26 березня відбулося засідання Експертної ради з комунікацій безбар’єрності при Міністерстві культури та інформаційної політики України. Першочерговою ціллю засідання було розглянути пропозицій щодо внесення змін до Комунікаційної стратегії для підтримки реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

На зустрічі була присутня радниця — уповноважена з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, а також члени Експертної ради, представники міністерств та інших ЦОВВ, відповідальні з питань комунікацій / безбар’єрності.

Стратегічна ціль Комунікаційної стратегії забезпечення широкої обізнаності та розуміння цільовими аудиторіями суспільної цінності безбар’єрності. Це має призвести до зміни поведінки як на побутовому рівні (розуміння прав і власних потреб та потреб оточуючих, отримання користувацького досвіду), так і на громадянському — у напрямі активної підтримки розвитку ініціатив безбар’єрності як однієї з ключових державних політик на рівні своїх громад.

Серед інших завдань комунікації:

  • Мотивація до самореалізації власних прав і свобод людей різних суспільних груп через системну комунікацію рішень щодо подолання бар’єрів. 
  • Допомога у формуванні в суспільстві активної спільноти людей, яка розуміє важливість досягнення безбар’єрності для спільного добробуту, а також — володіє необхідною експертизою та інструментами для її успішного впровадження.
  • Формування соціальної згуртованості, щоб кожна людина мала можливості для самореалізації незалежно від стану здоров’я, соціального статусу, віку чи статі.
  • Презентація України як демократичної країни, де усуваються бар’єри через створення доступних та інклюзивних умов для кожного і кожної.

Ініціатива «Без бар’єрів» започаткована Першою Леді України Оленою Зеленською. У 2021 році Уряд схвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року. Стратегія спрямована на формування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності для всіх груп населення.