A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулася зустріч із представниками компанії «Google»

Опубліковано 20 жовтня 2023 року о 11:30


18 жовтня 2023 року в МОН відбулася зустріч із представниками Google. До міністерства завітали віцепрезиденти компанії Аннетте Кробер-Ріль і Патрік Ворнкінг, а також директорка зі взаємодії з органами державної влади Центральної та Східної Європи — Марта Послад.

Вони зустрілися з міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим, заступником міністра Дмитром Завгороднім та директоркою директорату цифрової трансформації Роксоланою Швадчак, щоб обговорити стратегічні перспективи розвитку співпраці у напрямі цифровізації.

Google є давнім стратегічним партнером, який завжди оперативно реагує на запити Міністерства освіти і науки України, особливо в надзвичайно критичних ситуаціях, як-от: пандемія COVID-19 та повномасштабне вторгнення росії. Представники міністерства висловили вдячність Google за постійну широку підтримку освітнього сектору України у кризові періоди у сферах:

  • поліпшення цифрової інфраструктури закладів освіти;
  • розвиток цифрової компетентності педагогічних працівників;
  • формування синергетичної цифрової екосистеми на всеукраїнському рівні.

Нагадаємо, що минулого року Google надали 50 тисяч ноутбуків для українських учителів. Також у спільній навчальній програмі за підтримки Міністерства освіти і науки України «Цифрові інструменти Google для освіти» взяли участь та покращили свої цифрові навички понад 200 тисяч освітян.

За результатами зустрічі Google та Міністерство освіти і науки України окреслили спільні вектори і узгодили подальші перспективи партнерства задля розвитку цифрової екосистеми в Україні.

Дякуємо пані Аннетте, пану Патрику, пані Марті й Google за плідну співпрацю! Упевнені в подальшому ефективному й стійкому партнерстві.