A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулася всеукраїнська конференція з профорієнтації

Опубліковано 29 грудня 2022 року о 13:05


Успішні профорієнтаційні кейси в закладах професійної освіти, виклики та досягнення професійної орієнтації та майбутні проєкти – такі теми обговорили учасники Всеукраїнської конференції «Професійна орієнтація: успішні практики та нові виклики». Захід відбувся 20 грудня 2022 року в місті Рівне.

«Сьогодні сучасний освітній заклад неможливо уявити без якісної комунікації. Ми раді, що багато закладів професійної освіти нарешті розуміють цінність цього. Бо до молоді потрібно звертатись їх мовою та через їхні канали комунікації. Тож крім оновлення обладнання та методів навчання, у профтехів має з’явитись ще один пріоритет – розвиток свого бренду та комунікацій», – прокоментувала директорка директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Учасники обговорили результати профорієнтації на національному та регіональному рівні, зокрема комунікаційні кампанії МОН з молоддю в школах та профтехах. Водночас заклади професійної освіти поділились власними кейсами успішної профорієнтації. Наприклад, як створювали бренд закладу у Вищому професійному училищі № 7 міста Кременчук або ж як у Чортківському вищому професійному училищі вдалось залучити молодь обирати професійну освіту через тікток та набрати понад 3 тис. підписників.

У деяких профтехах успішно функціонують центри кар’єри. Наприклад, представники Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки розповіли, як вони проводять професійне консультування та створюють ролики про професії для молоді. Нині створено 225 таких центрів кар’єри в профтехах.

Конференцію організовано і проведено за підтримки Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Нагадаємо, що МОН презентувало платформу дистанційного навчання “Професійна освіта онлайн”.