A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Україні відзначили Міжнародний день студентського спорту

Опубліковано 21 вересня 2023 року о 10:30


Щороку 20 вересня по всьому світу відзначають Міжнародний день студентського спорту. У 2023 році до святкування долучилися майже 300 закладів вищої освіти в усіх регіонах України. 

На стадіонах, майданчиках та у спортивних залах відбулися змагання і показові виступи студентів, презентації різноманітних видів спорту й рухових активностей, нагородження переможців і призерів змагань різного рівня. Загалом участь в активностях і спортивно-масових заходах узяли приблизно 40 тисяч людей. 

Під час урочистої частини відбулося нагородження найкращих за результатами Універсіади України 2022/23 та дано символічний старт Універсіаді наступного сезону. 

Крім цього, кілька тисяч студентів, учнів та викладачів узяли участь у масовій руханці і в легкоатлетичному забігу «Студентська миля». Разом з юними спортсменами її долали і почесні гості: міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, народні депутати України Іван Крулько та Ігор Молоток, голова комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко, президент Спортивної студентської спілки України Євгеній Імас, президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба. 

На різних локаціях кожен охочий міг спробувати зіграти у бадмінтон, футбол, хокей, узяти участь у забігу з елементами біатлону, подолати смугу перешкод «Cool Race», відшукати всі КП на трасі спортивного орієнтування, зануритися у світ кіберспорту та VR, подивитися показові виступи з Workout, змагання з богатирського багатоборства, боксу, веслування, вільної боротьби, дзюдо, легкої атлетики, синхронного плавання, фехтування, спортивної гімнастики та багатьох інших.

Організаторами заходу виступили Комітет з фізичного виховання і спорту МОН України та Спортивна студентська спілка України за підтримки Президента України Володимира Зеленського в рамках ініціативи «Пліч-о-пліч».

Зі святом!