A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Нова українська школа: основи стандарту освіти – ще один крок до мети

Опубліковано 08 грудня 2016 року о 18:00

У рамках українсько-польського проекту «Нова українська школа» 8 грудня 2016 року у стінах Міністерства освіти і науки України відбулася презентація «Основ стандарту освіти» – документа, який визначає стратегію змін у змісті загальної середньої освіти. Презентацію відкривали почесні гості – міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та віце-міністр освіти Республіки Польща Мажена Драб. Модерував зустріч заступник міністра освіти Павло Хобзей.

Лілія Гриневич у своєму виступі підтвердила важливість реформування української освіти, зокрема пріоритетність змін у змісті освіти, чому слугуватиме новий стандарт. Вона наголосила на потребі зберігати власні освітні традиції, а водночас переймати міжнародний досвід – здобутки найкращих освітніх систем, до яких належить і Польща. Лілія Гриневич подякувала віце-міністрові освіти Польщі Мажені Драб за допомогу в реалізації актуального для України проекту «Нова українська школа», фінансованого Міністерством закордонних справ Республіки Польща, який має на меті створити новий стандарт загальної середньої освіти та популяризувати необхідність змін серед українського суспільства. Лілія Гриневич висловила подяку польським тренерам й координаторові проекту з польського боку – Еві Бобінській, а також усім учасникам проекту. Віце-міністр освіти Республіки Польща Мажена Драб у своєму слові відзначила, що успіхи Польщі у цьому та інших проектах будуть оцінюватися за досягненнями української системи освіти, наголосивши на потребі міжнародної співпраці та обміну досвідом.

До розмови долучилася координатор проекту «Нова українська школа» Ева Бобінська (Республіка Польща), яка розповіла про мету проекту та перспективи його продовження, відзначила, що успіх проекту – це люди: учасники, вмотивовані й компетентні освітяни з різних сфер та організацій, а також тренерський колектив, який віддано працював на досягнення спільної мети.

Що вдалося зробити за час реалізації проекту, продемонструвала редактор книжки «Нова українська школа: основи стандарту освіти», завідувач кафедри освітньої політики Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Мирослава Товкало, яка представила концепцію та основні засади документа – утвердження людської гідності, розвиток цілісної особистості (сфери «Відчуваю», «Думаю», «Дію»), впровадження компетентнісного підходу через зміщення акцентів від нагромадження фактологічного матеріалу до формування вмінь, зміцнення співпраці у середовищі вчительства.

 Більше фото тут: http://nus.org.ua/nova-ukrayinska-shkola-osnovy-standartu-osvity-shhe-odyn-krok-mety/