A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Києві провели форум «Кліматична освіта 2017» для учнів і студентів

Опубліковано 06 листопада 2017 року о 18:21

Екологічна грамотність є однією з важливих компетентностей Нової української школи. На цьому наголосив головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Роман Гладковський під час форуму «Кліматична освіта 2017: Молодь вирішує!», що пройшов у Києві 2-3 листопада.

«У концепції Нової української школи, яка запускається вже з наступного року, «Екологічна грамотність і здорове життя» визначена однією з 10 ключових компетентностей. Це значить, що у школі діти отримуватимуть знання та навички щодо того, як розумно та раціонально користуватися природними ресурсами, якою є роль навколишнього середовища для життя і здоров’я людини тощо», – розповів Роман Гладковський.

Захід проводився для залучення учнівської молоді до вирішення екологічних проблем в містах і селищах в Україні. Участь у ньому взяли понад 70 вчителів, учнів та представників громадських організацій.

Під час панельної дискусії учні, які ініціювали екологічні проекти в своїх школах, поділилися успішним досвідом, мотивацією та проблемами, що виникали в ході реалізації проектів. Участь у дискусії взяли команда проектів: «Компола», «Школа енергії», «Шкільний еко-хаб у Хмельницькому» та «Руйнівникі міфів». Школярі зазначили, що на участь у проектах їх надихали отримані результати та відчуття відповідальності за майбутнє країни.

3 листопада на Форумі пройшов тренінг про успішні практики Німеччини із залучення молоді до міського планування та вирішення екологічних проблем від експертки Міжнародного інституту екологічних проблем в м. Берлін Альмут Таран.