A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ЗНУ з Інженерною палатою землі Саксонія-Ангальт готуватиме універсалів для енергетичної галузі України

Опубліковано 12 травня 2017 року о 12:54

Запорізький національний університет співпрацюватиме з Інженерною палатою Саксонії-Ангальт (Німеччина) у галузях освіти, науки, економіки, інженерії. Відповідну угоду про партнерство було підписано у ЗНУ під час візиту делегації землі Саксонія-Ангальт.

Так, документом заплановано програму «Професійний інженеріз енергетики», проведення якої повинно вирішити про??лему з нестачею універсалів у галузі енергетики в Україні та сприяти пошренню інформації щодо ефективного використання енергії. Сертифікація учасників проводитиметься згідно з нормами самої Інженерної палати, що є підставою для внесення кандидата у список експертів з енергоефективності Німецької енергетичної агенції dena.

Серед представників були німецької делагації були: Генеральний Консул Німеччини Вольфганг Мьосінгер, міністр культури, державний міністр Райнер Робра, президент Інженерної палати землі Саксонія-Ангальт Йорг Херрманн та інші.

Під час візиту ректор ЗНУ Микола Фролов розповів гостям про університет, зокрема, досвід вишу в галузі енергоощадних технологій. Окремо він підкреслив, що представники університету неодноразово перебували на стажуваннях у ВНЗ землі Саксонія-Ангальт.